Stallen

Elk paard heeft een eigen stal met onbeperkt hooi. Alle paarden van het rusthuis staan bij elkaar aan de linkerzijde van de binnenbak. Zo hebben ze hun eigen gedeelte.

Voeding

Het voer wordt aangepast aan de behoeftes van uw paard. We voeren de
paarden meerdere keren per dag slobber en waar nodig krachtvoer. Ook voeren we
in de winter appels en wortelen van  ons eigen erf, dit wordt mede mogelijk gemaakt door de JP van den Bent stichting.

Weidegang

De paarden lopen in de zomer in groepsverband de gehele dag in de wei. In de winter staan ze in groepsverband in onze (droge) paddocks.

Camerasysteem

Uniek bij Stal Cura is het camerasysteem wat in de stallen van het rusthuis komt te hangen. Door een camera die gericht staat op de stal van uw paard, kunt u thuis in de gaten houden hoe het met uw dier gaat. 

Hierdoor krijgt u toch het idee dat u dagelijks even bij uw dier bent, zonder dat u echt aanwezig bent. Ook zullen poets- en voerbeurten in beeld te zien zijn zodat u kunt kijken hoe uw paard vertroeteld wordt.

Verzorghulp

Stal Cura is ook een zorglocatie van JP van den Bent. De cliënten helpen bij het verzorgen, voeren, poetsen en knuffelen van uw paard. Aan aandacht krijgen de paarden in het rusthuis dus zeker geen tekort. Hierdoor kunt u met een gerust hart uw paard bij ons op pensioen zetten, omdat u erop kunt vertrouwen dat het genoeg verzorging en aandacht krijgt.

Deze shetlander vos is 34 jaar.

Deze zwarte merrie is 30 jaar.