Onze faciliteiten = 

  • Binnenbak
  • Buitenbak
  • Stapmolen
  • Longeercirkel
  • Paddocks

 

  • Wasplaats
  • Stallen
  • Weidegang
  • Foyer
  • Zadelkamer

Voor foto’s van onze faciliteiten kunt u terecht op de Impressie pagina. Hieronder wordt elke faciliteit kort toegelicht.

Binnenbak

De binnenbak bevindt zich in de hal en staat in open verbinding met de naast gelegen stallen. Hierdoor hebben de paarden ruim zicht om zich heen, wat zeker een voordeel is bij de wat meer sensibele paarden. De bodem van de binnenbak is samengesteld uit M3C Zand. Dit zand heeft zowel voldoende grove korrels wat het water goed door laat, maar ook voldoende fijne korrels om het zand te laten stabiliseren. Dit in combinatie met een polyvlok (geovlok)zorgt voor nog meer bodemstabiliteit. De bak wordt regelmatig bevochtigd en gesleept.

Buitenbak

De buitenbak is ruim en door de gedraineerde bodem bijna altijd goed te rijden. De bak wordt regelmatig gesleept en in de zomer ook regelmatig bevochtigd. Door de aanwezige verlichting is het ook mogelijk om 's avonds goed buiten te kunnen rijden.

Stapmolen

Ondanks dat de paarden bij ons elke dag buiten komen, willen we een extra mogelijkheid bieden om de paarden voldoende beweging te geven, zeker in de winterperiode. Mede hierdoor heeft de molen een harde ondergrond, zodat er door de trillingen in het been mooie, harde pezen ontstaan. Dit geneest ook eventuele peesblessures sneller. De stapmolen is geheel kosteloos te gebruiken. Ook is het mogelijk uw paard met blessure tijdelijk bij ons te plaatsen en zo een blessure sneller en veiliger te laten genezen.

Longeercirkel

De longeercirkel heeft dezelfde bodem als de buitenbak en is daardoor ook het hele jaar door te gebruiken. Er is verlichting aanwezig waardoor deze ook 's avonds gebruikt kan worden. Als u het paard vrij wil laten bewegen, dan kan dit ook in de longeercirkel.

Paddocks

Onze paddocks zijn speciaal aangelegd om uw paard in natte periodes toch met droge voeten buiten te kunnen laten lopen. De paddocks zijn er in groot en klein formaat, afhankelijk of uw paard er alleen of met meerdere in loopt.

Wasplaats

De wasplaats is voorzien van warm en koud water. Ook is er een aparte ruimte bij om uw wasspullen neer te leggen zonder dat uw paard hierop kan trappen. De wasplaats wordt ook gebruikt door de hoefsmid en tandarts, wanneer deze langskomen.

Stallen

De stallen bevinden zich in 3 verschillende gebouwen met elk hun eigen karakter. Alle gebouwen hebben de overeenkomst dat ze royaal, licht en open zijn. Dit zorgt voor een goed klimaat en is essentieel voor een goede gezondheid van uw paard. De paarden hebben altijd water door middel van ons rondpompsysteem met verwarming. Nooit bevroren drinkwater in de winter dus!

Weidegang

De paarden komen in groepsverband dagelijks in de wei. Wij geven de voorkeur aan kleine groepen van 2 tot 4 paarden.

Foyer

In en rond onze blokhut kunt u genieten van het uitzicht onder het genot van een lekker kopje koffie, thee of warme chocolademelk! Ook kan er hier gezellig nagepraat worden over onze gezamelijke (vierhoevige) vrienden.

Zadelkamer

Naast een stal krijgt u ook een kast met cijferslot tot uw beschikking. Deze bevindt zich in de (beveiligde) zadelkamer. Hier zijn onder andere ook een wasmachine en droogrek te vinden, die u kunt gebruiken.