Stapmolen

In de natuur bewegen paarden 16 uur per dag waarbij ze zo’n 30 km lopen.

Bewegen is dus zeer belangrijk voor de spijsvertering en stofwisseling, maar ook voor het voorkomen van stress. Ook voor de hoeven is het essentieel dat er door voldoende zuurstof een goed en ontwikkelde hoornstructuur gevormd wordt. Denk maar eens aan de jonge, nog te ontwikkelen paarden of paarden met een peesblessure.

Ondanks dat de paarden bij ons elke dag buiten komen willen we de extra mogelijkheid bieden om, zeker in de winterperiode, de paarden voldoende beweging te geven.Mede om deze reden hebben wij een harde ondergrond in de molen geplaatst zodat er door de trillingen in het been mooie harde pezen ontstaan en ook eventuele peesblessures sneller genezen.

De stapmolen kunt u geheel kostenloos gebruiken.


Stallen

De stallen bevinden zich in 3 verschillende gebouwen met elk zijn eigen kenmerk.

Alle gebouwen hebben één overeenkomst en dat is dat alle stallen royaal, licht en open van karakter zijn. Dit zorgt voor een goed klimaat en is essentieel voor een goede gezondheid van uw paard.

"De Deel" heeft zijn ouderwetse charme met zijn houten gebinten. De achterstallen hebben een meer knusser karakter.

De hal heeft moderne uitstraling en is het episch centrum van de activiteiten

De paarden hebben altijd water doormiddel van ons rondpompsysteem met verwarming, nooit geen bevroren drinkwater in de winter dus!
Ook is het een voordeel dat het drinkwater op een normale temperatuur van ongeveer 3 graden blijft, dit voorkomt bijvoorbeeld kolieken door koud water in de winter.
.

Binnen & Buitenbak                                                                             

  •        

  • De binnenbak bevindt zich in de hal en staat in open verbinding met de naast gelegen stallen.
    De bodem van de binnenbak is met zorg samengesteld zodat deze voor alle disciplines geschikt is, tevens wordt de bodem zeer regelmatig gesleept en gesproeid met een sprenkelinstallatie.

Tijdens de zomerperiode staat er in de wei een oefenparcour die vrijblijvend de gehele zomer gebruikt mag worden.


De buitenbak ligt mooi beschut en is door de gedraineerde bodem bijna altijd goed te rijden. Door de aanwezige verlichting is het ook mogelijk om 's avonds buiten te rijden.

De longeercirkel heeft de zelfde bodem als de buitenbak en is daardoor ook het gehele jaar door te gebruiken. Er is verlichting aanwezig waardoor deze ook 's avonds gebruikt kan worden. Als het paard vrij wil laten bewegen of bijvoorbeeld wil freestylen kunt u dit ook hier doen.

       


De Blokhut

In en rond onze blokhut kunt u genieten van het uitzicht onder het genot van een lekker kopje koffie, thee of warme chocolademelk!
Ook kan er hier gezellig nagepraat worden over onze gezamelijke (vierhoevige) vrienden.    Copyright 2012 Stal Cura